Jeugdspelers helpen RAS aan overwinning bij PGS/Vogel: 1-2

Scheidsrechter

Katwijk, B. van

Accommodatie

Onbekend

Het eerste elftal van RAS heeft zaterdag op Sportpark Ockenburgh met 1-2 gewonnen van PGS/Vogel. Die winst werd overigens pas in de laatste tien minuten veilig gesteld dankzij twee zeer talentvolle jeugdspelers.

Vooraf was al duidelijk dat het geen gemakkelijke middag zou worden. PGS/Vogel is een lastige tegenstander, die altijd voor de overwinning gaat en het vooral van fysieke kracht moet hebben. Dat bleek ook deze middag. Ondanks dat RAS de bovenliggende partij was, werden toch veel duels verloren. De 0-0 ruststand verbaasde niemand. Voor beide doelen waren nauwelijks kansen te noteren geweest. In de tweede helft werd het allemaal wat interessanter en kreeg RAS ook een aantal mooie kansen om de score te openen. Dat hadden er zelfs meer kunnen zijn, maar de grensrechter van de thuisploeg had zich voorgenomen om bij elke aanval zijn vlag in de lucht te steken. De referee van dienst nam het signaal meestal over en zo zorgde deze man ervoor dat de score lang op 0-0 bleef.

Uit een snelle counter kwam PGS/Vogel op voorsprong via aanvaller Quinten Blokploel. Voor trainer Domingos het teken om jeugdspeler Mo el Kammouni binnen de lijnen te brengen. En die keuze pakte goed uit. Met zijn allereerste balcontact schoot hij de bal acht minuten voor tijd binnen: 1-1.

Vlak voor tijd werd de, terechte, winst veilig gesteld. Misjka Karypidis, eveneens uit de RAS O19-jeugd afkomstig (Begon in de basis, red.), rondde een goede aanval knap af: 1-2.

Door deze zege is RAS weer opgeklommen naar de tweede plaats, omdat DUNO verrassend verloor bij Laakkwartier. Het kampioenschap zit er overigens niet meer in, want Duindorp SV won van TAC'90 met 3-1 en is daardoor definitief zeker van promotie naar de derde klasse. Wij feliciteren de Scheveningers van harte met deze titel.

Pluspunt van deze dag was, naast de overwinning, ook zeker de manier waarop onze jeugdspelers zich manifesteren in het keurcorps. Zonder enige vorm van nervositeit speelde onze jongeligen alsof ze al jaren meedraaien op dit niveau. Voorwaar een prestatie van formaat, waar de technische staf van JO-19 trots op kan zijn!