Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

"Slaappillen kunnen terug in de doos" bij burenruzie DUNO - RAS

15 april 2018 7:30

"De slaappillen kunnen terug in de doos", grapte een ouder lid van onze buren na afloop van de burenruzie tussen DUNO en RAS. Daarmee was geen woord teveel gezegd. De slaapverwekkende vertoning werd gewonnen door onze buren. Na 90 minuten stond er een stand van 2-0 op het scorebord.

Vooraf was door beide clubs uitgezien naar de clash en de vooruitzichten beloofden veel moois. Het weer was opmerkelijk mild en er stond een fijn zonnetje boven de Haagsche Dynamiek. DUNO had het terrein feestelijk versierd met groen-zwarte en geel-zwarte ballonnen en de supporters haalden herinneringen op aan eerdere ontmoetingen tussen beide buren. Ontmoetingen die vaak voor de nodige emoties zorgen en altijd garant staan voor een leuke voetbalmiddag.

Daarvan was bij deze editie echter geen sprake. Beide ploegen grossierden in foute passes en lieten zien nog niet klaar te zijn voor de derde klasse. DUNO, dat dankzij de overwinning op deze dag zich koploper mag noemen, maakte ook bepaald geen frisse indruk. De groen-zwarten lijken nauwelijk aanspraak te mogen maken op promotie. Daarvoor was het spel te pover. De beste kansen in de eerste helft waren voor RAS. Twee om precies te zijn, waarbij de eerste, na 14 minuten eigenlijk een doelpunt had moeten zijn. Emre Kilicarslan schoot de bal echter centimeters naast de rechterdoelpaal.
In de extra tijd van de eerste helft kwam DUNO zeer goedkoop aan een voorsprong. De warrig leidende referee van dienst, de heer Isri, promoveerde een ongelukkige en onopzettelijke handsbal tot penalty. Het leidde niet eens tot grote protesten bij het team van trainer Domingos. Daarvoor waren de belangen kennelijk te gering voor ons keurcorps. DUNO-spits Brain Bloemink wist wel raad met het kadootje en schoot de bal onberispelijk in de rechterbovenhoek. (1-0)
De supporters, gezellig keuvelend in het voorjaarszonnetje, hoopten op een betere tweede helft. Die hoop werd helaas geen waarheid. Beide teams gingen door met het trage en zeer slaapverwekkende voetbal van de eerste helft. Illustratief voor het duel was een periode tusseen de 75e en 80e minuut, toen het geen van beide ploegen lukte om de bal langer dan dertig seconden in bezit te houden. Hotsknotsbegoniavoetbal van het ergste soort op een, dat wel, prachtige kunstgrasmat. DUNO was inmiddels op een 2-0 voorsprong gekomen. In de 71e minuut profiteerde de thuisploeg van een fout in de RAS-defensie. Elyseo van de Graaf was de doelpuntenmaker.
RAS probeerde de laatste tien minuten nog wel even aan te zetten, maar een echt slotoffensief werd het nooit. DUNO kreeg nog een paar kleine kansen op meer, maar invaller-goalie Dennis van Doren voorkwam dit met een tweetal fraaie reddingen.
Al met al een teleurstellende middag voor de ware voetballiefhebbers. DUNO mag zich een jaar lang "Kampioen van de Vruchtenbuurt" noemen, maar zal toch voornamelijk blij zijn met de drie punten en het feit dat daardoor het ware kampioienschap nog steeds tot de mogelijkheden behoort. RAS kan zich inmiddels opmaken voor de volgende "clash", het thuisduel tegen SV Loosduinen, ook titelkandidaat.