Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Wanica Star - RAS haalt einde niet

14 april 2024 5:30

Het duel tussen Wanica Star en RAS heeft zaterdag het einde niet gehaald. In de 72e minuut was scheidsrechter Opdam het aanhoudende commentaar van de thuisploeg op zijn leiding zat en staakte hij de wedstrijd definitief. Eerder was het duel, eveneens na te felle protesten van Wanica Star, al voor tien minuten stilgelegd. De stand op het moment van staken was 1-3 in het voordeel van RAS en Wanica Star stond nog maar met 9 man op het veld.

Het duel, waar zo'n vijftig RAS-fans op af waren gekomen, begon nog gezellig. Onder een heerlijk zonnetje leek niets een mooie middag in de weg te staan.  Wanica Star verraste in de eerste helft door na 30 minuten aan de leiding te komen na een kleine fout in de defensie. (1-0)
De thuisploeg grossierde nadien in, soms echt veel te harde, overtredingen en kreeg kaart na kaart. In de 44e minuut maakte de keeper van de thuisploeg een domme overtreding. De terecht toegekende penalty werd door Edwin Sintim onberispelijk in het doel geschoten. (1-1)
Na de thee bleef Wanica volharden in het veel te harde spel. Na zes minuten resulteerde dit in een tweede (en dus rode) kaart voor een aanvaller van de thuisploeg. De aanvoerder en diverse andere spelers waren het hier niet mee eens en bleven commentaar leveren op de leiding. Scheidsrechter Opdam laste een korte adempauze in, waarbij hij sprak met de aanvoerder van Wanica Star en waarschuwde dat bij herhaalde protesten hij zou overgaan tot het definitief staken van het duel.
Zo'n tien minuten na de hervatting was het Mucahit Torun die, na een goede aanval over links, RAS op voorsprong schoot: 1-2.  Even later was het weer raak. Nu was het Robert Raza die scuccesvol was voor RAS: 1-3. Het duel leek defnitief beslist. Wanica Star was gefrustreerd en een van de middenvelders liet zich in de 72e minuut gaan. Zijn onbezonnen actie leverde hem zijn tweede gele en dus rode kaart op. De aanvoerder van Wanica Star en enkele spelers van de thuisploeg waren het hier duidelijk niet mee eens en lieten dit verbaal nogal expliciet weten. De scheidsrechter voelde zich geïntimideerd door de thuisploeg en kon helaas niet anders beslissen dan het duel definitief te staken.
Of en zo ja hoe het duel nog moet worden uitgespeeld is aan de KNVB.