Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

RAS speelt niet goed, maar verslaat Toofan: 0-3

24 maart 2024 3:45

Het eerste elftal van RAS heeft zaterdag laagvlieger Toofan met 0-3 verslagen. Zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden ging het echter zeker niet. Pas in de laatste twintig minuten maakte Edwin Sintim met een onvervalste hattrick het verschil. Toofan stond inmiddels met nog slechts negen man op het veld.

De eerste helft was, op een waar knollenveld, regelmatig het aanzien niet waard. Het publiek kreeg slechts sporadisch een kansje voorgeschoteld. Bij RAS bleef het bij twee schoten van afstand, terwijl Toofan een enkele keer op de counter gevaarlijk werd. Vlak voor rust gaf de referee van dienst RAS een, zeer terechte, vrije trap. Een speler van de thuisploeg was het niet met deze beslissing eens en gebruikte, voor iedereen duidelijk hoorbaar, het K-woord. De leidsman trok meteen de rode kaart, maar kon niet direct aangeven welke speler van Toofan de woorden had gebruikt. De aanvoerder van de speler weigerde medewerking, waarop de scheidsrechter aangaf dat hij, als verantwoordelijke, dan de rode kaart zou krijgen. Dit zorgde voor veel onbegrip en tumult, waarop de wedstrijd tijdelijk werd gestaakt.
RAS, dat part noch deel had aan een en ander, trok zich terug naar de kleedkamer.

Na bijna twintig (!) minuten kwam de aanvoerder toch met de naam van de speler op de proppen en kon de wedstrijd worden vervolgd. Toofan ging dus met 10 man verder tot aan de rust.
Vlak na de rust kwam de thuisploeg met 9 man te staan, toen een middenvelder van Toofan wederom het K-woord gebruikte. Een even onbegrijpelijke, als domme actie. Ondanks dat RAS twee man meer op het veld had staan, werd het spel er niet beter op.  Met lange-halen-snel-thuis spel probeerde RAS een doelpunt te maken, maar dit leverde nagenoeg geen kansen op.
Lang leek het op een grote deceptie uit te lopen, maar gelukkig was daar toen ineens Edwin Sintim. Met drie bevliegingen bepaalde hij de eindstand op 0-3. Een onvervalste hattrick zorgde dus voor de bevrijding.
Na afloop bleek dat een van de concurrenten voor de titel punten had geknoeid tegen WIK en het verschil tussen RAS en Quick Steps nu ook negen punten bedraagt.  Een mooi resultaat derhalve, dat echter, vanwege het getoonde spel, zeker niet voor een grote glimlach op het gezicht van zowel de aanhang als de trainer van RAS zorgde. Daarvoor was het allemaal veel te matig geweest op deze gure lentedag. Positief is in ieder geval dat ook slechte duels in winst worden omgezet en RAS de kans op de titel nog steeds in eigen hand heeft.