Actuele Corona maatregelen RAS

3 september 2020 12:45

Actueel zaterdag 01-10-2020

Het bestuur van RAS zal de bezoekende verenigingen via een mail op de hoogte brengen van het bij ons voor hen geldende protocol rond wedstrijden op ons terrein. Voor iedereen die hier komt spelen hieronder de tekst die aan alle clubs verzonden is.

Zeer belangrijk is dat de spelers en begeleiders van een team zich als een team melden bij de ingang. Zo kunnen wij controleren wie er die dag op ons terrein zijn.

Aankomend weekend spelen jullie een wedstrijd op RAS! Wij zijn blij dat wij jullie mogen ontvangen op ons complex om lekker te voetballen! Vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur mogen we in beginsel helaas geen bezoekers, (team)ouders en toeschouwers meer ontvangen op Sportpark Albarda.
Ons complex is derhalve voorlopig alleen toegankelijk voor sporters, trainers, teambegeleiders en scheidsrechters. Alleen (team)ouders die trainer, leider, chauffeur of assistent-scheidsrechter zijn, mogen het terrein op. Wij verzoeken jullie de teambegeleiding tot een minimum te beperken. Om dit te kunnen controleren is het van essentieel belang dat het hele team, inclusief begeleiding, zich samen meldt bij de poort. Daarnaast verzoeken we jullie allemaal vriendelijk doch dringend om onderstaande maatregelen even goed door te nemen voorafgaande aan jullie wedstrijd op RAS. Tot slot willen we jullie heel veel plezier wensen op ons sportcomplex! Maak er een mooie en sportieve wedstrijd van!

Belangrijkste maatregelen die gelden voor bezoekende verenigingen

o    Gebruik je gezond verstand!

o    Neem allemaal je eigen bidon en drinken mee. Voor de kleine jeugd kan men bij de keet bij de ingang voorafgaand aan de wedstrijd bij de corona-coördinator limonade halen. Oudere jeugdteams en Seniorenteams kunnen in de rust van hun wedstrijd thee afhalen bij de corona-coördinator in de keet bij de ingang.

o    Alleen (team)ouders die trainer, leider, chauffeur of assistent-scheidsrechter zijn, mogen het terrein op. Wij verzoeken jullie de teambegeleiding tot een minimum te beperken. Dit mogen niet meer dan maximal zeven begeleiders voor de jeugd tot 16 jaar en niet meer dan negen begeleiders voor oudere jeugd en senioren zijn. (Let wel: Dit is het maximale aantal begeleiders, dus liever minder om zo het risico van verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen!)

o    Zorg dat je je als één team meldt bij de ingang van het Sportpark. Na toegang tot het sportpark kan een begeleider (Trainer of aanvoerder) zich melden bij het Secretariaat in de hal van het clubgebouw. Het dragen van een mondkapje bij het betreden van de hal is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.

o    Zorg ervoor dat je niet eerder dan een half uur voor aanvang van je wedstrijd bij de ingang van ons Sportpark aankomt. (Voor de tegenstanders van RAS 1 en 2 is dit een uur voor de wedstrijd.)

o    Ben je jonger dan 13 jaar? Dan hoef je geen afstand te houden.

o    Ben je ouder dan 12 jaar, maar jonger dan 18 jaar? Dan hoef je geen afstand te houden tot eenieder jonger dan 18 jaar, maar wel minstens 1,5 meter afstand tot personen ouder dan 18 jaar.

o    Een ieder ouder dan 18 jaar wordt natuurlijk ook verzocht om te allen tijde 1,5 meter afstand te bewaren.

o    Het horecagedeelte van ons clubgebouw is gesloten. Het is dus niet mogelijk voor sporters, trainers, teambegeleiders en scheidsrechters om eten en/of drinken te kopen.

o    Het wedstrijdsecretariaat in de hal is geopend.

o    De kleedkamers kunnen niet worden gebruikt rondom wedstrijden om samenkomsten in binnenruimtes te minimaliseren. Dit geldt voor alle teams, met uitzondering van de tegenstanders van RAS 1 en 2.

o    De toiletten in de hal van ons clubgebouw zijn geopend.

o    Als de wedstrijd klaar is, worden alle betrokkenen (i.e. sporters, trainers, teambegeleiders en scheidsrechters) vriendelijk verzocht om zo snel mogelijk het terrein te verlaten.