RAS royaal langs REMO: 4-0

4 februari 2024 6:30

Het eerste elftal van RAS heeft, in ieder geval qua uitslag, royaal en eenvoudig gewonnen van SC Remo. Na 90 minuten stond er een stand van 4-0 op het scorebord aan de Albardastraat. Die grote uitslag verbloemde wel een beetje dat het zaterdag allemaal niet zo geweldig liep. Bij vlagen liep het zelfs moeizaam bij de ploeg van trainer Jonas dos Santos Baltazar.

*Verslag: H. de la Haye*

Het publiek werd, met name in de eerste helft, niet echt werwend door beide teams. De ene foute pass werd opgevolgd door de andere. Het was een rommelige helft, waarbij er nauwelijks kansen werden gecreëerd. Tel daarbij op dat REMO bij vlagen wel erg harde overtredingen maakte en het zal duidelijk zijn: Hier viel weinig te genieten. Het was, met afstand, de minste helft van ons vlaggenschip dit seizoen.
In de tweede helft kwam RAS in ieder geval beter uit de startblokken en reeds na drie minuten kwamen de geel-zwarten op een 1-0 voorsprong via Serkan Tuzlacik. Wie dacht dat RAS toen wel zou doordrukken kwam bedrogen uit. Het niveau bleef niet best en REMO leek zelfs even de beste kansen te krijgen om de gelijkmaker te scoren. Dat gebeurde niet en RAS kon alsnog de 2-0 maken via Mucahit Torun (Archieffoto), op aangeven overigens van Tuzlacik. Torun nam daarna ook de 3-0 voor zijn rekening en toen was de wedstrijd uiteraard definitief beslist. Vlak voor tijd zorgde Robert Raza, met een fraai geplaatst schot in de hoek, voor de 4-0 eindstand.
RAS deed in ieder geval wat het moest doen: Winnen. We blijven zo koploper en een oude voetbalwet zegt nu eenmaal: Juist de mindere wedstrijden moet je gewoon winnen om succesvol te zijn. Verder een duel om snel te vergeten. Het resultaat staat: 4-0!
Mucahit_Torun.jpg